Határtalanul: Magyar értékek nyomában

Iskolánk 7.B osztálya április 23-26 között horvátországi kiránduláson vett részt a Határtalanul pályázat keretében, melynek célja a határon túli magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program a nemzetpolitikai célt fordítja le konkrét tapasztalatokra, azaz a Határtalanul a nemzeti összetartozás operatív programja.  A program keretében magyar iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vehetnek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról. 
Első napon tanulóink a horvátországi Baranya magyarlakta településeit, illetve területeit látogatták meg:  Csúza, Pélmonostor, Vörösmart, Kiskőszeg, Lug, Eszék, Kopácsi-rét és találkoztak egy külhoni általános iskola tanulóival, akikkel közös koszorúzáson vettek részt. 
A további napokon pedig Karlovacban és a horvát fővárosban, Zágrábban tettek városnézést, illetve két szép napot töltöttek el az isztriai tengerparton, Fiume városában és Abbáziában kirándultak.