Zöld sarok

A Zöld Klub újabb foglalkozása

Szeretettel és tisztelettel meghívjuk az alábbi bázisintézményi szakmai programunkra:
  Zöld klub 2 - jó gyakorlatok a környezeti nevelésben: diák tanít diákot

Ideje: 2018. február 20. 14:30–kb.15:30

Vezeti: Rácz Etelka.

KINEK AJÁNLJUK? Az "öko" területen tevékenykedőknek, és az ez iránt érdeklődőknek.

Jelentkezni lehet az alábbi címen vagy telefonszámon: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
06/72/450-351 – Balánné Kovács Ágnes bázisintézményi koordinátor.
Jelentkezési határidő: 2018.február 19.

Hasznosítsd újra!

Környezet- és egészségvédelmi világnapok novemberben

Ne gyújts rá! világnap
Lassan 4 évtizede minden év novemberének harmadik csütörtökje a "Ne gyújts rá!" világnap. Idén ez a nap november 17-ére esik. Ezen a napon arra kérik a dohányosokat, hogy ne gyújtsanak rá; és ha ez sikerült akkor másnap, és később se nyúljanak ismét a cigarettához.

Ne Vásárolj Semmit! Nap
Vásároltál ma már valamit? Szerte a világon és hazánkban is már évek óta meghirdetik az egy napos fogyasztói böjtöt november utolsó péntekén környezetvédő szervezetek. Idén ez a nap november 24-ére esik. A Ne vásárolj semmit! Napot Magyarországon azért tartják pénteken, mert a magyarok pénteken vásárolnak a legtöbbet. Ezen a napon véletlenül se menj vásárolni! Kerüld legalább egy napig a boltokat; használd az időd másra, fordítsd barátaidra, szeretteidre!

Elindult a Zöld Klub

November 7-én került sor az Őszi pedagógiai napok keretében a POK koordinálásával iskolánk soron következő programjára bázisintézményként.  A Zöld Klub az "öko" területen tevékenykedő pedagógusok részére kínál hosszabb távú szakmai együttműködést.Olyan közösséget szeretne létrehozni mely műhelymunkákkal, előadásokkal, tapasztalatcserével nyújt segítséget a környezeti nevelésben. Az első alkalom az ismerkedés, kapcsolatteremtés jegyében telt és - többek között - a pedagógusok saját életében megvalósuló és az iskolai környezettudatos életmódra való törekvéseiről szólt. A program iskolai koordinátora Rácz Etelka.

Október végi alsós zöld programok

"Aki fát ültet, hisz a jövőben."
Ez volt a mottója annak az előadásnak amit a 4.a osztály meghívására Bozsits Boldizsár, a BIOKOM Nkft. munkatársa tartott a napköziben a gyerekeknek október 26-án. A program az "Egészséges akarok maradni" című napközis projekt keretén belül valósult meg. A szakember rendkívül érdekes, érzékenyítő előadást tartott az osztálynak a fák fontosságáról, gondozásáról, azok szeretetéről. A téma aktuális is volt, hisz november a faültetés hónapja.
 

Az őszi szünetben családi kiránduláson vettek részt a 3.a osztályosok és szüleik.
A színes őszi erdő, a napsütés, a kalandvágy többeket csalogatott fel a Mecsekre. A túra során négy kilátót is felkerestek. Szép napot töltöttek együtt.

Köszönjük a tanítóknak!

Kiegészítő információk