Tehetségpont

Nyelvi versenyek eredményei
Nyelvi versenyek eredményei
Az Oktatási Hivatal Pécsi POK által megrendezett vármegyei angol nyelvi versenyen Karácsony Petra (7.B) 5. helyen végzett, a május közepén megrendezett OÁTV  döntőjén pedig baranyai elsőként került az 50 legjobb közé a döntőbe, ahol országos 19. helyen végzett. Több diákunk a 6 fordulós TITOK angol nyelvi levelezőversenyen értek el szép eredményeket. Balugyánszki Zsófia és Liebermann Liza (6.B) országos 3. lett. További szép eredményt ért el a 6.B-ből: Csokona Boglárka, Benkő Zorka., Faludi Boglárka, Pinterics Lili, Hársch Donát, Vízvári Flávió; a 7.B-ből Bartó Kinga, Tóth Zsófia, Dobszay Henrietta, Magyar Lívia, Pál Barnabás; a 4.b-ből: Brázay Botond, Kétyi Gréta, Kabatek Márk, Kovács Dorka, Májer Alexandra, Pálffy Vanda, Varga Eszter, Kőrösi Áron és Tarcsai Kende. Felkészítő tanárok: Fromvald Nikoletta (6.B) és Pap Noémi (7.B és 4.b). A TITOK országos nyelvi levelezőversenyen a németet tanuló diákok is szépen szerepeltek: Török Dorina és Pap Zsófia 6.A osztályos tanulók országos 7. helyezést értek el. Tanáruk: Szinder Nóra. Gratulálunk a diákoknak és a felkészítőknek!Fotók:  https://www.facebook.com/photo?fbid=720223486777538&set=pcb.720223660110854 
2023. 05. 23. 15:33
Alsósok versenyeredményei
Alsósok versenyeredményei
Az elmúlt hónapok során alsós diákjaink is részt vettek több tantárgyi versenyen.2023. március 31-én lezajlott a 9. Baranya Vármegyei Szépíróverseny megyei döntője, melyen Major Mínea Luca 3.c osztályos tanulónk 3. helyezést ért el. Felkészítője Himber Judit. A Zrínyi matematikaversenyen Lenty Ákos, Hőgye Pongrác (3.a), Dusnoki Leila (3.b), Dörögdi Honor Ferenc (4.a) tanulóink jutottak be a megyei fordulóba. NyelvÉSZ anyanyelvi verseny:Megyei döntőbe jutott: Regényi Zolna (3.b), Kovács Lotti Laura és Dörögdi Honor Ferenc (4.a) valamint Regényi Boróka (5.b) tanulónk.Regényi Zolna a megyei fordulón 2. helyen végzett, így bejutott az országos döntőbe! MatekÁSZ verseny:Megyei döntőbe jutott: Kovács Lotti Laura, Grosch Dominik és Dörögdi Honor Ferenc (4.a)A versenyekre felkészítő tanítók: Kata Viktória, Pálné Soós Erika és Csete Dóra.Gratulálunk, és sok sikert a versenyek további fordulóiban!
2023. 04. 03. 15:34
Az alsós szavalóversenyek eredményei
Az alsós szavalóversenyek eredményei
A 4. évfolyamosok versenyét a DÖK-napon tartottuk.A helyezések a következők:1.helyezett: Kovács Lotti Laura 4.a és Kabatek Márk 4.b2.helyezett: Deverdics Ramóna 4.a, Povolni Dominik 4.a és Szűcs Csenge 4.b3.helyezett: Kempf-Kocsis Marcell 4.a, Németh Fanni Luca 4.a és Kilvinger Fanni 4.bA költészetnapjának hetében zajlott le a 3. osztályosok szavalóversenye. A sok szép előadás után a következő eredmények születtek:1.helyezett: Major Mínea Luca (3.c) és Kudomrák László Zalán (3.c)2.helyezett: Rajnai Zoé (3.b)3.helyezett: Glaub Anna Gréta (3.a)Április 18-án tartottuk az 1. és a 2. évfolyamosok versmondó versenyét. Sok szép verset tanultak meg és szavaltak el a kisdiákok. Az 1. évfolyam helyezettjei: 1. Magyar Emili (1.a), Telek Nóra (1.c); 2. Ország Míra (1.b), Váradi Ádám (1.a); 3. Berta Boglárka (1.c), Török Edina (1.a).A 2. évfolyam helyezettjei: 1. Pilhoffer Liliána (2.c), Kertes Karolina; 2. Mitzinger Viktória (2.a), Schreer Linett (2.c), 3. Polgár Dorina (2.b).Gratulálunk a diákoknak, és köszönjük a tanítóknak.
2023. 03. 31. 18:20
Mezei diákolimpia városi forduló
Mezei diákolimpia városi forduló
Iskolánkat a Mezei Diákolimpia városi fordulóján 5 csapat képviselte. Az 1. korcsoportban a lányok mezőnyében Farkas Boglárka (1. c) nem talált legyőzőre. Társaival (Tóth Réka, Schreer Linett 2. c és Polgár Dorina, Papik Hanna, Klaj Noémi 2.b) csapatban a 4. helyet szerezték meg. A fiúk (Csordás Bence 1.b, Mayer Ábel 2.a, Kotvász Dominik 3.b és Deutsch Henrik 3.c) 3. helyen végeztek. A 2-3. korcsoportos lányok és fiúk jót versenyezve értek a célba. Felkészítőjük Markó Borbála testnevelő tanár. Gratulálunk, és további sikereket kívánunk.
2023. 03. 31. 06:51
Győzelem a Fair Play Cup tavaszi fordulóján
Győzelem a Fair Play Cup tavaszi fordulóján
Iskolánk fiú focicsapata március 21-én részt vett a Fair Play Cup tavaszi fordulóján. A fiúk nagyszerűen helyt álltak: veretlenül, 2 győzelemmel és 1 döntetlennel zárták a napot. Összesítve az őszi fordulóval 12 pontot szereztek, ezzel megnyerték a csoportjukat, és bejutottak a március 30-i megyei döntőbe. A csapat tagjai:  Ferencz Noel, Arató Krisztián, Kántor Bálint, Buzás Donát, Peidl Balázs, Kovarik Barnabás (11.A);  Őrlős Balázs, Kordé Máté, Makay Zsolt, Szentgyörgyvölgyi Bálint (10.A).A csapat felkészítője Stiefel László testnevelő tanár.Gratulálunk, és sok sikert kívánunk a döntőre!  
2023. 03. 24. 15:03
Kölyökatlétika
Kölyökatlétika
A PSN Zrt. által március 20-án a TVT iskolában megrendezett kölyökatlétika versenyen iskolánkat 30 kisdiák képviselte eredményesen. A rendezvény során 7 csapat, összesen 56 atléta mérettette meg magát vegyes csapatokba osztva. A versenyszámok között szerepelt sprit-gát váltó, keresztszökdelés, békaugrás, Forma-1 és 8 perces futás.  A verseny lebonyolításában Markó Borbála testnevelő tanárunk is közreműködött.Köszönjük, a diákoknak pedig gratulálunk!
2023. 03. 22. 18:34
Mert énekelni jó! - sikerek a dalversenyen
Mert énekelni jó! - sikerek a dalversenyen
Március 8-án tartották a vármegyei énekversenyt, melyen bronz minősítést kapott a 6.B csapata, az "Árpád madarai": Balugyánszki Zsófia, Gilbert Gréta, Hőgye Paulina és Kis Liza Eszter. Tanáruk: Soós Bernadett. Gratulálunk az eredményhez!
2023. 03. 11. 08:59
Nemzeti értékek nyomában - sikerek a Hungarikum versenyen
Nemzeti értékek nyomában - sikerek a Hungarikum versenyen
Iskolánkból két csapat is szépen szerepelt a Hungarikumok - nemzeti értékeink című versenyen, így bejutott az országos elődöntőbe. Az országszerte induló több száz csapatból a legjobbak május végén mérik össze tudásukat Lakitelken. Az árpádos csapatok tagjai: Bekes Máté, Maróti Márk, Hencz-Mosgai Ákos (10.A); illetve Gerner Csaba, Froner Dominik, Őrlős Balázs (10.A). A felkészítő tanár: Andok Zsuzsa; az utóbbi csapat vezetője Szinder Nóra tanárnő. Gratulálunk, és sok sikert kívánunk májusban!
2023. 03. 02. 16:55
Alsós népdaléneklési verseny
Alsós népdaléneklési verseny
Iskolánk a hagyományokhoz híven az idei tanévben is megrendezte a népdaléneklési versenyt. Nagy örömünkre sok kisgyerek jelentkezett és örvendeztette meg a zsűrit valamint társait dalválasztásával és énekhangjával. Gratulálunk! Helyezések:       1.évfolyam: I. helyezett  Magyar Emili 1.aII. helyezett Nesz Hanna 1.bIII. helyezett Sólymos Nagy Karoline 1.c és Fáth Dominik 1.a   2. évfolyam:   I. helyezett  Adorján Bendegúz 2.c és Pilhoffer Liliána 2.cII. helyezett Takács Liliána 2.b, Csili Loretta 2.c, Berger Elizabet MirellaIII. helyezett Szakács Bendegúz 2.b, Karg Borostyán 2.a, Haberehrn Dániel 2.b      3. évfolyam: I. helyezett Radó Lili 3.c és Kökény Zsigmond 3.cII. helyezett Kuti Attila 3.a, III. helyezett Oláh Kristóf 3.c       4.évfolyam: I. helyezett Kovács Lotti 4.aII. helyezett Tarcsai Kende 4.bIII. helyezett Görög Adél 4.b  
2023. 02. 28. 15:38
A
A "Petőfi 200" reformkori versenyének díjazottjai
Február 23-án a 7. B osztály tanulói - Rudolf Rebeka, Erdősi Lili, Gölöntsér Zsófia és Gregorics Boglárka - szép eredményt értek el a Janus Pannonius Múzeum által meghirdetett reformkori alkotópályázaton. Nyereményük egy 5 főre szóló VR univerzum  jegy a Zsolnay Kulturális Negyedbe, valamint egy, a tanulók által szabadon megválasztható múzeumpedagógiai foglalkozás a Janus Pannonius Múzeumban.Felkészítő tanáruk Szűcs Gábor volt. Gratulálunk a sikerükhöz!
2023. 02. 24. 18:24
Sportolókat díjaztak
Sportolókat díjaztak
A Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség díjazta a 2022. év korosztályos legjobbjait. Az ünnepélyes díjátadóra az elismert sportolók között meghívást kapott iskolánk két diákja is, Hőgye Petra (9.b) és Radó Ádám (11.a) osztályos tanuló. Gratulálunk nekik!Forrás: https://wbasket.hu/baranya-legjobbjai-koszontottek/U16 LEÁNY JÁTÉKOS: HŐGYE PETRA (Pécsi VSK)Hőgye Petra idén nyáron tagja volt az Ifjúsági Olimpián elért 3. helyezett magyar válogatottnak, ami magában is egy nagyon szép eredmény, de itt egy évvel fiatalabbként szerezték meg ezt a szép helyezést. Petra egy nagyon jó mentalitású játékos, aki évek óta nem csak a saját, hanem az eggyel idősebb korosztályban is megállja a helyét. Mint a PVSK saját nevelésű játékosára minden helyzetben számíthatnak az edzők és a csapattársak a pályán és a pályán kívül is. Ha így folytatja a munkát, még sokra viheti szeretett sportágában.U18 FIÚ JÁTÉKOS: RADÓ ÁDÁM (Pécsi VSK)Radó Ádám jó alkatú és remek mentalitású játékosnak tűnt már kiskorában is. 2021 nyarán komoly munkába kezdett Gyebrovszky Ádámmal az atlétika pályán és a konditeremben. Az egy év kemény munka, amit a csapat edzésien kívül végzett, meg is hozta a remélt eredményt, Ádám erősebb, gyorsabb és nem mellesleg magasabb is lett. Az U18-as csapattal 2022 májusában B döntőt játszott. 2022 nyarán sem pihent sokat, folytatta a munkát, hogy közelebb kerüljön az álmai megvalósulásához.
2023. 01. 27. 05:37
A Rotary Advent díjazottja
A Rotary Advent díjazottja
A Rotary Advent keretében tehetséges diákunk, Brauner Odett (11.A) az alapítvány díját kapta, melyet iskolánk műsorának keretében a Széchenyi téri karácsonyfánál adtak át december 20-án. Gratulálunk!
2022. 12. 24. 06:03
Anyanyelvi versenyeredmények
Anyanyelvi versenyeredmények
A novemberben megrendezett Deák Ferenc megyei anyanyelvi versenyen iskolánk diákjai is részt vettek. Közülük a legjobb eredményt Navreczki Barna (4.a) érte el,  2. helyen végzett. Tanítója: Kata Viktória. Az 5. osztályosok között Regényi Boróka (5.B) 4. helyezett lett. Tanára: Szabóné Illés Erika.Az Implom József Középiskolai Helyesírási Versenyen Major-Varga Trisztán (9.B) megyei 2. lett, ezzel az országos döntőbe jutott. Tanára: Szabóné Illés Erika. Gratulálunk az eredményekhez.
2022. 12. 13. 17:16
A Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny eredményei
A Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny eredményei
A Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen a dunántúli középiskolák (Pannónia csoport) kategóriájában a népes mezőnyben iskolánk két csapata is kiemelkedő helyen végzett: a 10.A-sok 4., míg a 12.A-sok 7. helyezést értek el évfolyamukban. Csapattagok: Ernszt  Dorka, Szűcs Hanna, Tarlós Eszter, Tóth Ramóna; illetve Ujhelyi Zsolt, Szabolics Kinga, Stamler Csenge, Fehér Olivér. Felkészítő tanárok: Andok Zsuzsa és Kovács-Burján Gizella. Gratulálunk!
2022. 11. 28. 15:24
„Próbáld ki! Fedezd fel!” - tehetséggondozás az Árpádban
„Próbáld ki! Fedezd fel!” - tehetséggondozás az Árpádban
A Pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium 66 órás tehetséggondozó foglalkozást indított idén is diákjainak. Az iskola 5-8. évfolyamos, informatika-kommunikáció emelt szintű oktatásban résztvevő tanulói közül 16 fő látogatja a szakkört a 2022/23-as tanévben. Foglalkozásaink középpontjában a sík- és térlátás fejlesztése, a szimmetriák vizsgálata, a matematika és a művészet kapcsolatának felismerése, programozási képességek és a logikus gondolkodás fejlesztése áll. A kiválasztott témák tartalma miatt a feladatok lehetőséget nyújtanak a természettudományos és digitális kompetencia fejlesztésére is, hiszen kiemelten fontos számunkra, hogy a digitális eszközöket minél szélesebb körben bevonjuk a munkába. A kutatómunka, kísérletezés, robotok programozása, manuális tevékenységek, kreatív alkotótevékenységek eredményeit a tanulók munkáiból összeállított kiállításon mutatjuk be a projekt végén. A szakkör résztvevői egy napos tanulmányúton vesznek részt 2023. májusában Budapesten. A szakkör teljes költségét az NTP-INNOV-22-0075-ös pályázat fedezi. A pályázat támogatója a Nemzeti Tehetség Program keretében a Miniszterelnökség. A szakkörvezető tanárok Páhi Zsuzsanna, Surányi Péter és Tóthné Deák Nikoletta. 
2022. 10. 16. 18:30
Weboldalunk működéshez szükséges munkamenet cookie-at alkalmaz. Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez.
További információk Az elengedhetetlen cookie-k kezelésének jogalapja az adatkezelő jogos érdeke. Ezek a cookie-k segítenek használhatóvá tenni a weboldalunkat azáltal, hogy engedélyeznek olyan alapvető funkciókat, mint az oldalon való navigáció és a weboldal biztonságos területeihez való hozzáférés, valamint ezek segítségével jegyeztetjük meg az Ön által elfogadott cookie beállításokat.
Működéshez szükséges cookie-k
cookies-accepted
Ebben a cookie-ban tároljuk, hogy milyen típusú cookie-kat fogadott el.
AfgPecs
Munkamenet adatokat tartalmazó cookie. Oldal bezárása után ez a cookie megsemmisül.
Cookie beállítások